confection de thés
Vervaardiging
De 1001 geheimen van thee
1
Verflensen

De stap van het verflensen heeft tot doel de hoeveelheid vocht in de theeblaadjes te verminderen. Eens ze geplukt zijn, worden de blaadjes in bakken gelegd waardoor lucht wordt geblazen. Na 17 uur, na het verflensen, zien de blaadjes er 'verwelkt' uit.

2
Rollen

ORTHODOXE METHODE

 

HIERBIJ WORDEN DE BLAADJES GEROLD TUSSEN TWEE ROLLEN OM ZE VOORZICHTIG TE BREKEN.

 

CTC-METHODE

 

EEN MACHINE SNIJDT DE BLAADJES EN SCHEURT ZE IN KLEINE STUKJES. DIT PROCEDÉ HEEFT TOT DOEL DE BLAADJES TE BREKEN OM DE ENZYMEN VRIJ TE GEVEN DIE DE FERMENTATIE MOGELIJK MAKEN.

 

2
Fermentatie

Behalve voor groene en witte thee is de fermentatiestap voor de andere theeën een belangrijke stap die bepalend is voor de smaak en de kwaliteit van uw thee. De blaadjes worden gedurende twee uur uitgespreid in een warm en vochtig lokaal, zodat ze oxideren of fermenteren.

4
Drogen

Bij het drogen wordt de fermentatie stopgezet. De blaadjes worden verhit. Eens ze droog zijn, kunnen ze gesorteerd worden per graad (elke graad wijst op de finesse van de oogst en de grootte van het blad) en verpakt worden.

Wat hoort niet thuis in het rijtje?
×
Van deze vijf stappen heeft één stap niets te maken met de vervaardiging van thee, welke?

Drogen, fermentatie, verflensen, rollen, kleuren

Kleuren