https://mytwinings.fr/sites/default/files/lethedanslemonde_hover.jpg
Reis rond de wereld
Reis rond de wereld met Twinings
Brazilië

Herkomst: de enige theeproducerende regio in Brazilië is Registro, ten zuidwesten van Sao Paulo.

Bijzonderheden: de thee is helder en goudkleurig, met een unieke toets van gedroogde kokosnoot. Deze thee heeft uitstekende eigenschappen en is een ideale basis voor de bereiding van melanges.

Argentinië

Herkomst: nagenoeg alle Argentijnse thee is afkomstig uit het noordoosten van het land, uit de provincie Misiones.

Bijzonderheden: Argentijnse theesoorten hebben doorgaans een neutrale smaak, waardoor ze een ideale basis zijn voor melanges. De in Argentinië geproduceerde theeën zijn perfect om ijsthee te bereiden, omdat ze niet troebel worden bij contact met ijs.

Zuid-Afrika

Herkomst: thee werd voor het eerst gekweekt in de botanische tuinen van Durban, in 1850, op basis van planten die geïmporteerd werden uit de Kew Gardens in Londen. De commerciële productie ging 27 jaar later van start, met zaden uit Assam. Na het einde van de apartheid was Twinings een van de eerste ondernemingen die thee kocht in Zuid-Afrika en het potentieel van deze theeën erkende. De belangrijkste productieregio in Zuid-Afrika strekt zich uit over het oosten van het land. Bijzonderheden: thee uit Zuid-Afrika glanst mooi en is ideaal voor de variëteiten in theebuiltjes.

Malawi

Herkomst: een ongelofelijk verhaal: in 1878 werden theezaadjes uit de Koninklijke Botanische Tuinen van Edinburgh geplant in Malawi. Vandaag vindt de theeteelt voornamelijk plaats in het verre zuiden, rond Thyolo en Mulanje, in de Shire Highlands.

Bijzonderheden: thee uit Malawi levert een drank met weelderige oranjetinten op. De theevariëteiten uit deze regio worden gebruikt voor melanges in theebuiltjes.

Tanzania

Herkomst: er bestaan twee grote teeltgebieden. In het noorden de streek rond Usambara in de Masai Steppe die reikt tot aan de Kilimanjaro. In het zuiden het gebied rond Njombe en Mufindi dat grenst aan de Grote Riftvallei en het Malawimeer.

Bijzonderheden: de helderheid en kleur van deze thee zijn zo uniek dat dit een gemakkelijk herkenbare variëteit is.

Kenia

Herkomst: Kenia is een van de grootste producenten van zwarte thee ter wereld. De ligging van Kenia op de evenaar biedt het land het perfecte klimaat om grote hoeveelheden thee te produceren. De seizoenschommelingen zijn beperkt, waardoor de theestruiken het hele jaar door gedijen. De beste theesoorten zijn terug te vinden ten oosten van de Grote Riftvallei, in de streek van Mount Kenya.

Bijzonderheden: Keniaanse thee heeft een mooie kleur en een sterk karakter en kan uitstekend gemengd worden met Assam.

Sri Lanka

Herkomst: tot het midden van de XIXe eeuw was het belangrijkste gewas in Sri Lanka koffie, maar de roestschimmel vernietigde in 1869 volledige plantages en de industrie in Sri Lanka ruilde koffie in voor thee. Hoewel het land geografisch klein is, behoort het tot de vijf grootste theeproducenten ter wereld.

Bijzonderheden: thee uit Sri Lanka is nog altijd gekend onder de vroegere naam van het land, Ceylon. De Sri Lankanen verkozen wijselijk deze naam te behouden, die synoniem is voor kwaliteitsthee. De thee wordt verbouwd in het zuidelijke deel van het land. Alle Sri Lankaanse thee wordt met de hand geplukt. Twinings biedt u het hele uitzonderlijke palet van de Sri Lankaanse productie aan, gaande van pure melanges die enkel Ceylon thee bevatten tot melanges van Ceylon met andere theeën uit verschillende gebieden.

India

Herkomst: een van de grootste gebieden ter wereld voor de productie van zwarte thee - India telt duizenden theeplantages. Assam is veruit het grootste productiegebied.

Bijna 45% van alle thee uit India is afkomstig van plantages in de grote vallei van de Brahmaputra rivier. Bijzonderheden: thee uit Assam is sterk, met een maltachtige smaak. Deze thee bezorgt een melange extra kracht en consistentie.

China

Herkomst: in China wordt de grootste variëteit aan kwaliteitsvolle theeën geproduceerd.

Bijzonderheden: Zhejiang, ten zuiden van Sjanghai, is befaamd voor zijn groene thee - dit is de herkomstplaats van de groene Gunpowder thee, de allereerste melange van Twinings die in 1706 werd verkocht. Verder naar het zuiden vinden we de bron van verschillende specialiteiten, zoals de Lapsang Souchong en de jasmijnthee, een aromatische melange van groene thee en jasmijnbloemen. In de provincies Anhul en Yunnan wordt uitmuntende zwarte thee geproduceerd - Keemum en Yunnan.

Japan

Herkomst: in Japan wordt thee verbouwd in een streek die zich uitstrekt van het zuidelijke deel van Honshu tot de eilandjes Shikoku en Kyushu.

Bijzonderheden: Gyokoru is de fijnste Japanse theekwaliteit die doorgaans voorbehouden is voor speciale gelegenheden. In Japan worden ontelbaar veel variëteiten van groene thee geproduceerd.

Taiwan

Herkomst: net zoals China produceert Taiwan het merendeel van de wereldwijde Oolong thee. De thee wordt voor het merendeel gekweekt in het noorden van het eiland nabij Taipei.

Bijzonderheden: de Taiwanese theevariëteiten zijn kostbaar en worden enorm op prijs gesteld door kenners over de hele wereld. Ze zijn duur - vooral de theeën met jasmijnaroma.

Indonesië

Herkomst: vanaf de 18e eeuw legden Nederlandse kolonisten theeplantages aan op het eiland Java. Ondertussen kan het Indonesische archipel bogen op een lange en rijke geschiedenis die nauw verbonden is met thee.

Bijzonderheden: in Indonesië wordt voornamelijk thee geproduceerd volgens de orthodoxe methode.

Psst, hier schuilt een geheim
×
Wist u dit al?

Thee is afkomstig van China, maar net zoals wijn kan thee over de hele wereld gekweekt worden en zorgt elke streek voor een specifieke smaak.